En l'arquitectura d'Antoni Gaudí, la llum sempre hi ha jugat un paper destacat. I el Palau Güell és un d'aquests casos.


Per mostrar com va variant la il·luminació a l'interior de la cúpula del palau, en funció del moviment del sol durant el dia, hem hagut d'adaptar la maqueta del client a les noves necessitats museogràfiques. La solució escollida per posar llum a les diferents obertures de la cúpula ha estat la instal·lació de fibra òptica, distribuïda en tres fases (110 fils de fibra per cada fase) per tal de poder fer una seqüència simulant el gir del sol al seu voltant.

Al tractar-se d'una maqueta de fusta, la primera feina delicada ha estat desmuntar, tenint cura de no fer-les malbé, les parts que ens molestaven per poder treballar a la zona de la cúpula.






Per poder passar els feixos de fibra òptica, hem preparat un accés vertical que va des de la base de la maqueta fins a sota la coberta, tenint especial atenció en segellar bé totes les juntes i esquerdes per les que es podia filtrar la llum.





La gran quantitat de fils al voltant de la cúpula ha fet obligatori un treball molt ordenat i precís, per evitar que exteriorment aquests cridessin l'atenció de l'espectador. 






Finalment s'ha preparat la programació dels feixos de fibra òptica, tenint en compte la velocitat i el color de la llum (més freda a l'inici de la seqüència i més ataronjada en la fase final).






La il·luminació de la fibra òptica s'ha coordinat també amb l'encesa dels diferents focus ja existents a la sala, de manera que tots van sincronitzats un cop el visitant prem un polsador.
 
 


 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració