Aquest passat divendres, dia 14 de maig de 2021, es va presentar a Sant Climent de Llobregat la figura de La PORCA, que s'incorporarà al seguici festiu del municipi. Aquesta bèstia representa un senglar femella, i està pensada per a que pugui participar en diferents actes: cercaviles, representació teatralitzada i correfocs.

Amb la idea d'aconseguir una figura que fos fàcilment manejable (tant pel que fa al seu transport com emmagatzematge) i pràctica i còmoda en el seu ús, La PORCA medeix només 2metres de llargada, 1,2metres d'alçada i 80cm d'amplada, amb un pes de 35kg. Se sustenta directament sobre les seves potes, sense necessitat de cavallets o d'estructures per quan està en exposició.
Per iniciar la seva construcció es va preparar una maqueta a escala 1:10 per consensuar amb el client el seu disseny, posició i aspecte general. A partir d'aquest model, es va començar a tallar un volum general de poliespan ja a mida real, que serviria de nucli per modelar la figura en fang. Després, mitjançant motllos varis, es va passar la figura a fibra de vidre. En el laminat de la fibra de vidre es va preparar la resina amb un additiu que li confereix unes millors propietats ignífugues, tenint en compte la seva funció com a bèstia de foc. La PORCA està equipada amb un sistema d'encesa elèctrica per als 5 punts de pirotècnia que té previstos, i que són desmuntables. A més, quan la bèstia actua en correfocs, els ulls de vidre s'il·luminen de color vermell, deixant clar que en aquell moment val més anar en compte.

https://www.bestiari.cat/2020/11/sant-climent-de-llobregat-prepara-la-creacio-duna-nova-bestia-una-femella-de-porc-senglar/
 
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Settings